Vissza a kezdőlapra
köszöntő
ezt az oldalt látod most
ide kattintva küldhetsz e-mailt

 

 

"Az írásod alapján alapvetően optimista beállítottságú ember vagy. Intelligens vagy, szinte állandóan jár az agyad, mindig a lehető legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldásokat keresed. Fejlett a fantáziád, világosan gondolkodsz, de nem vagy gyakorlati ember. Reálisan látod a dolgokat, de a megvalósításnál már nem jeleskedsz ennyire. Kiegyensúlyozott vagy, rendszerető, jó a kritikai érzéked. Az emberekhez való viszonyod szempontjából nyitott vagy, könnyen beleképzeled magad más helyébe, jóindulatú vagy, de igazából nem vagy közvetlen. Nem vagy nyílt a külvilággal szemben. Kevesen tudják, hogy mi jár a fejedben és mihez hogyan viszonyulsz. Eredetiségre törekszel, el akarsz térni az átlagtól. Független, önálló egyéniség vagy. Kissé önző vagy, de a partnereidet (a hozzád közel állókat) egyenrangúnak tekinted, így képes vagy tartós, jól működő kapcsolatokat kialakítani. Jó a humorérzéked, az ösztönéletedet viszont inkább szellemi síkon éled ki. Szeretsz nagyokat enni, mulatozni, de nem viszed túlzásba, képes vagy nagy mértékben uralkodni önmagad felett."

 

Néhány mondatban magamról

  Tarján Gábor Zoltánnak hívnak, 1977-ben születtem, az Ikrek jegyében.
  Szüleim minden igyekezetükkel azon voltak, hogy rendes ember váljék belőlem. Ez többé-, vagy kevésbé, de azért valamennyire sikerült nekik. Bár az utóbbi néhány évben ennek rendesen ellenáltam... :)

Ami a munkát és/vagy hivatást illeti két tevékenység között dülöngélek ide-oda, hol ezt, hol meg azt szeretném csinálni.
  Az egyik nagy szerelmem a programozás és a weboldalak készítése, mert a bennem lakozó alkotói igényeket ebben remekül ki tudom élni, és szivesen is csinálom, és nagy örömömre szolgál, hogyha valakinek hasznára van egy-egy elkészült alkotásom. Nem mellékesen ez egy fizikailag kényelmes tevékenység - bár időnként a sok ülés már fárasztó, és ha nem megfelelő ergonómiai körülmények között vagyok kénytelen dolgozni, akkor előfordul, hogy itt-ott fáj valami...
  Másik kedvenc munkám a hajózás. Ez sokkal kevésbé elméleti tevékenység, és sokszor kifejezetten kellemes, ha nem szellemileg, hanem fizikailag fáradok el a jól végzett munka után. Remek dolog egy hajón szebbnél-szebb tájakon, az esetek legnagyobb részében a nap nagy részét friss, tiszta levegőn tölteni. És sokaknak, akik nem próbálták a fizikai munkát, csak tanácsolni tudom, hogy azt is ízleljék meg. Csak a korán keléssel birkózom meg nehezen :).

  Ami a szórakozást illeti...
  Az utóbbi időben megfogyatkoztak a kedvenc tevékenységeim, mert mindenre sajna nekem sem jut időm. Régebben nagyon sokat fociztam kispályás csapatban, és gyakran jártam túrázni országos szervezésű teljesítménytúrákon. Ma ezeket ritkábban, inkább alkalomszerűen, mint rendszeresen művelem.
Ezek helyett viszont, amikor 10 fok felett állandósul a hőmérséklet, és éppen otthon tartózkodom, futni járok Tihanyba, ahol egyik oldalon a fákkal dúsan benőtt domboldal, másik oldalon pedig karnyújtásnyira a Balaton, és ezek mellé a kifogástalanul tiszta, benzingőz-mentes levegő...
  Legújabb kedvencem az íjászat. 2006. áprilisa óta van saját íjam, ami egy nagyon kedves barátomé volt, és amint megláttam, éreztem, hogy az enyém kell, hogy legyen. Amikor csak tehetem egy szomszéd falucskában kialakított területen játszadozom vele szorgalmasan. Mondanom sem kell talán, hogy minden fontos dolog jelen van: fák, erdő, patakocska, tiszta levegő, tökéletes környezet... Egy pince mélyén a'szem eszembe sem jutna íjászni :).

  Nem vagyok különösebben műértő, de a művészetek sok ága felé tekintek kiváncsisággal. Értékelem a szép és érdekes festményeket, a jó könyveket, bár mostanában inkább élem a dolgokat, mint olvasom.
  Szívesen készítek fotókat, bár sajnos a digitális gépem képminősége nem túl jó, a filmes pedig meglehetősen drága, így ritkán veszem őket kézbe.

  A zenei érdeklődésem az utóbbi években szinte teljesen a klasszikusok felé fordult, azon belül pedig szinte állandóan valamilyen operát hallgatok, de emellett azért az igényes pop zenében is vannak kedvenceim. Az operák szeretetéhez kötődik a magyar nyelvű librettók gyűjtögetése, melyeket ezen weboldalon teszek közkinccsé, tudván, hogy aki ilyesmit keres, nincsen könnyű helyzetben.

A világnézetem alapvető optimizmusát a keleti gondolkodásmódok, vallások és a lehámozott jézusi kereszténység csak megerősíteni tudja... ellene tenni nem lehet! :D

Vidám napokat és megelégedettséget kivánok Neked!

Érdekes oldalak
Fontosabb, érdekesebb munkáim